Bilder från höstmötet 2000 

Gruppbilderna längst ned på sidan kan du se i större format genom att klicka på dem. Din bildskärms färginställning bör vara minst s k High color (16-bitar) för att bilderna ska komma till sin rätt.

Bengt Hamdahl kunde hälsa en stor skara medlemmar välkomna till "mårtensgås". Även  om gåsen som "landskapsrätt" främst är förknippad med en annan landsända har mårtensfirandet alls inte varit bohusläningarna främmande - seden var spridd i stora delar av Sverige. Drottning Kristina lär ha serverat mårtensgås vid hovet. Och svartsoppan som förrätt torde ha lanserats i Stockholm!
Thomas Lagerman berättade fängslande till diabilder om sin morfar, konstnären Carl Wilhelmson, mycket känd som folklivsskildrare. Motiven till sina målningar hämtade Wilhelmson företrädesvis från hembygden i Fiskebäckskil. Thomas har ställt i utsikt att berika vår webbplats med en sammanfattning av sitt föredrag.
Stig Ställvik puffade för Gillets webbplats och en "medlemmarnas egen sida". Han efterlyste bidrag t ex  tips om händelser och företeelser med koppling till Gillet och Bohuslän men också annat såsom skildringar i text eller bild om platser och miljöer, intressanta personer, en god historia osv.  
Karl E. Löfquist i berättartagen om vrickning, dvs att med små rörelser med en åra i aktern föra en mindre båt framåt. Detta apropå ett av de motiv Thomas visade från sin morfars skildringar från skärgården. 
Govert Ålund framförde medlemmarnas tack till organisatörerna för ett mycket trevligt och väl genomfört höstmöte.

Följande bilder kan du klicka på för att se i större format.

[Bord 1] Bord 1 [Bord 2] Bord 2
[Bord 3] Bord 3 [Bord 4] Bord 4
[Bord 5] Bord 5 [Bord 6] Bord 6
[Bord 7] Bord 7 [Bord 8] Bord 8
[Bord 9] Bord 9 [Bord 10] Bord 10
[Bord 11] Bord 11 [Bord 12] Bord 12
[Bord 13] Bord 13 Fotograf: Magnus Niklasson

______________________________
Senast ändrad: 21 november 2000